Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z jajek, twarogu, krewetek oraz koperku możemy wyczarować zielone kulki, które urozmaicą nasz jadłospis.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6327
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 134
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 771
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6327
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 134
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 771
Składniki
Jajka obrać, przekroić na pół, wydłubać żółtka. Rozgnieść je widelcem i wymieszać z twarożkiem.
Mięso z krewetek lub tuńczyka posiekać, dodać do masy żółtkowo-twarożkowej i przyprawić sokiem z cytryny, pieprzem cayenne, solą i białym pieprzem.
Z masy uformować 8 kulek wielkości żółtka. Obtoczyć je w posiekanym koperku i włożyć do połówek białek.
Liście sałaty polać sosem winegret, przyrządzonym z octu, oleju i soli. Ułożyć na nich jajka. RADA: Świeżość jajek sprawdzamy, umieszczając je w wodzie z solą (łyżka na szklankę wody). Świeże jajko opadnie na dno. Jeżeli unosi się jednym końcem ku górze, nie jest zbyt świeże i nie należy jeść go, np.: na miękko. Jeśli natomiast jajko odrywa się od dna i unosi na powierzchni, najprawdopodobniej jest zepsute.