Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zielone miniserniczki"
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 20
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 15
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 20
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 15
Składniki
Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Białka ubij na sztywną pianę pod koniec dosypując cukier. Następnie, wciąż miksując, dodawaj po jednym żółtku.
Na koniec dodaj suche i delikatnie wymieszaj. Dno formy wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto. Piecz 20 min w temp. 180°C. Wystudź.
Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku. Maliny rozdrobnij na mus. Przełóż do rondelka, dodaj wodę oraz cukier, zagotuj. Następnie dodaj rozpuszczoną żelatynę i odstaw, by masa stężała. Galaretki rozpuść w 3 szklankach wrzącej wody, wystudź.
Szparagi rozdrobnij blenderem na mus. Do miski włóż serki, dodaj mus ze szparagów, dokładnie wymieszaj. Na koniec wlej lekko tężejące galaretki, wymieszaj.
Z ciasta biszkoptowego ostrym nożem lub okrągłą foremką wytnij kółka. Ułóż je na spodzie foremek lub miseczek. Wylej na nie połowę masy serowej, wstaw do lodówki, by zastygła.
Na środku rozłóż mus malinowy, a gdy zastygnie wylej pozostałą masę serową. Wstaw do lodówki na minimum 2 godziny.
60 minut. Sztuka: 190 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie