Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zielone naleśniki z serem i łososiem"
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 207
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 524
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 207
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 524
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj jajka, mleko i sól. Zmiksuj, dodając szpinak. Przed smażeniem dodaj do ciasta tyle wody, by miało konsystencję śmietany. Naleśniki usmaż z dwóch stron na oleju, najlepiej rzepakowym.
Gotowe naleśniki ostudź, posmaruj serkiem kanapkowym doprawionym sokiem z cytryny oraz pieprzem (możesz także doprawić go solą). Na warstwie serka rozłóż plastry łososia, po czym naleśniki ciasno zwiń. Owiń je następnie folią i włóż do lodówki na ok. 30 min.
Schłodzone zwinięte naleśniki wyjmij, pokrój na plastry ostrym nożem. Możesz dodatkowo spiąć je wykałaczkami, a przed podaniem ozdobić ziołami.
Czas: 45 min + czekanie; liczba porcji: 4
do naleśników możesz podać ziołowy sos, np. koperkowy lub czosnkowy.Źródło: Świat kobiety