Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielone ravioli z serami"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 72
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 72
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Składniki
Szpinak posiekać, udusić na 1 łyżce masła i odcisnąć. Mąkę, jajka, szpinak i szczyptę soli połączyć, dodając tyle wody, aby uzyskać gęste ciasto. Zawinąć w folię, chłodzić przez godzinę.
Ser biały połączyć z fetą i żółtkami, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Ciasto rozwałkować, wycinać kwadraciki, nakładać farsz, przykrywać innymi kwadracikami i zlepiać.
Gotować w osolonym wrzątku 7-8 minut od wypłynięcia. Podawać z sosem pomidorowym i listkami bazylii.Źródło: Twoje Imperium