Do góry

Dania główne Przepis na:

Zielone Spaghetti

Zielone Spaghetti

Autor: monikab83

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 67

Dodano: 06.03.2012

Odsłon: 6005

Szybkie w wykonaniu, pożywne i pyszne

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gotujemy makaron spaghetti wg instrukcji na opakowaniu, ja wybrałam pełne ziarno

  2. W czasie gdy makaron się gotuje, na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy lub oleju do smażenia

  3. Na patelnię wrzucamy wyciśnięte ząbki czosnku, chwilkę podsmażamy ale nie za długo - przypalony czosnek robi się gorzki

  4. Następnie na patelnię wrzucamy szpinak, może być mrożony. Patelnię przykrywamy i czekamy aż szpinak zmięknie.

  5. W tym czasie sprawdzamy makaron. Jeśli jest już miękki, odcedzamy

  6. Wracamy do szpinaku. Kiedy trochę się już podsmaży i wyparuje z niego woda, dodajemy ser feta, pokrojony w kostkę lub jak kto woli. Mieszamy szpinak i fetę, doprawiamy pieprzem czarnym lub białym. Nie solimy - feta da nam wystarczającą słoność.

  7. Do szpinaku z fetą dodajemy ugotowany wcześniej makaron, mieszamy i gotowe!

  8. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń