Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w wykonaniu, pożywne i pyszne
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1365
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 347
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 180
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 79
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1365
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 347
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 180
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 79
Składniki
Gotujemy makaron spaghetti wg instrukcji na opakowaniu, ja wybrałam pełne ziarno
W czasie gdy makaron się gotuje, na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy lub oleju do smażenia
Na patelnię wrzucamy wyciśnięte ząbki czosnku, chwilkę podsmażamy ale nie za długo - przypalony czosnek robi się gorzki
Następnie na patelnię wrzucamy szpinak, może być mrożony. Patelnię przykrywamy i czekamy aż szpinak zmięknie.
W tym czasie sprawdzamy makaron. Jeśli jest już miękki, odcedzamy
Wracamy do szpinaku. Kiedy trochę się już podsmaży i wyparuje z niego woda, dodajemy ser feta, pokrojony w kostkę lub jak kto woli. Mieszamy szpinak i fetę, doprawiamy pieprzem czarnym lub białym. Nie solimy - feta da nam wystarczającą słoność.
Do szpinaku z fetą dodajemy ugotowany wcześniej makaron, mieszamy i gotowe!
Smacznego :-)