Do góry

Dodatki Przepis na:

Zielone szparagi z buleczka

Zielone szparagi z buleczka

Autor:

Przepisów i artykułów: 152 Ocena: 2428

Dodano:

Odsłon: 3210

Bardzo dobre, proste i zdrowe, jako dodatek lub smaczna kolacja..

Składniki

  • szparagi zielone 1 peczek
  • sol, cukier
  • maselko, bulka tarta, czosnek
  • bagietka
1-2 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. szparagi dokladnie myjemy, obcinamy zdrewniale konce, obieramy obierakiem tylko do 1/3 wysokosci

  2. wrzucamy na gotujaca wode z 1 lyzeczka soli i 1 lyzeczka cukru. Gotujemy tylko 10 minut. Wyciagamy z wody i polewamy buleczka tarta, przygotowana na masle.

  3. Wczesniej tez przygotowujemy bagietke, nakrawamy ja na kromeczki ok. 3cm, w naciecia nakladamy po lyzeczce masla czosnkowego, ktore mozna przygotowac samemu, mieszajac maslo z przcisnietym przez praske czosnkiem i sola.
    tak przygotowana bagietke opiekamy w piekarniku pare minut.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń