Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowicie
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 758
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 103
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 758
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 103
Składniki
Gotujemy różyczki brokuła w osolonym wrzątku 3-5 minut. Odcedzamy i hartujemy zimą wodą.
Na patelni podsmażamy (maks 3 min) pokrojony w bardzo cienkie paski boczek (aby łatwiej się kroiło proponuję zamrozić boczek i dopiero wtedy kroić. Grubość pasków będzie tak cienka jak szynki parmeńskiej ;))
Do podsmażonego boczku dodajemy ser pleśniowy niebieski. Rozpuszczamy.
Kolejno dodajemy śmietanę i doprawiamy pieprzem i bardzo delikatnie solą (jeśli potrzeba: boczek i ser są już słone).
Do powstałego sosu dodajemy wcześniej ugotowane różyczki brokuła.
Całość posypujemy szczyptą suszonego bądź świeżego rozmarynu.
Podajemy z zielonym tagiatelle lub z innym makaronem
SMACZNEGO!