Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i delikatna zupka z lodówkowych resztek i tego, co już wyrosło w moim warzywniku
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 798
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 798
Składniki
Zalegający od niedzieli w lodówce rosół podgrzałam i przecedziłam do drugiego garnka, dolałam jeszcze ok litra wody. Kiedy płyn się zagotował, dodałam pokrojone w grubą kostkę ziemniaki, cebulę i czosnek. Po ok. 20 minutach gotowania dodajemy umytą i pokrojoną sałatę i nać pietruszki oraz serek topiony (można go zastąpić kwaśną śmietaną).
Gotujemy jeszcze kilka minut, potem zdejmujemy z ognia, solimy do smaku i dodajemy ulubione przyprawy. U mnie to była kurkuma, pieprz ziołowy i nieco gałki muszkatołowej. Następnie blendujemny na gładko, posypujemy koperkiem i gotowe:)
Smacznego;)