Do góry

Zupy Przepis na:

Zielony krem groszkowy

Zielony krem groszkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1951

Dodano:

Odsłon: 21052

Prosta i bardzo szybka zupa. Ma niewiele kalorii.

Składniki

  • bulion warzywny lub drobiowy, 1/2 litra
  • mlody groszek zielony (moze byc mrozony), 2 szklanki
  • serek philadelphia, 2 lyzki
  • sol, pieprz
  • chleb tostowy, 2 kromki
  • maslo, 1 lyzeczka
  • pieprz kajenski, szczypta
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do goracego bulionu wrzucic groszek i jesli jest mrozony to poczekac okolo 2-3 min az sie rozmrozi w "bulionowej kapieli". Nastepnie dodac serek, sol, czarny pieprz i przelac wszystko do blendera. Miksowac, az powstanie kremowa "masa"

  2. Chleb tostowy pokroic na kostke lub przy pomocy foremki do ciastek powycinac male gwiazdki, serduszka itp. Na patelni rozpuscic maslo,nastepnie wrzucic chleb i zrumienic. Gotowe grzanki posypac szczypta pieprzu kajenskiego

  3. Tuz przed podaniem podgrzac zupe na malym ogniu (uwazac zeby sie nie zagotowala) Podawac z grzankami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

szynszylka 26 kwietnia 2010 bardzo fajne grzanki :) kupie zestaw foremek z innymi kształtami :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 26 kwietnia 2010 Nie wiem co jest piękniejsze - ta soczysta zieleń czy gwiazdkowe grzanki :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 25 kwietnia 2010 Dokładnie jak powiedziała ilia :) każde danie potrafisz podać tak pięknie... :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ilia 25 kwietnia 2010 Granita, u Ciebie jak zwykle dzieło sztuki :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń