Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielony makaron na gorąco"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35949
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 270
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 324
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35949
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 270
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 324
Składniki
Makaron szpinakowy wrzuć do garnka z osolonym wrzątkiem i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie (kilka łyżek wody po gotowaniu zachowaj).
Cebulę obierz i poszatkuj. Czosnek przeciśnij przez praskę lub pozbaw łupinek i drobno posiekaj. Umyj cukinie, odetnij końcówki. Warzywa pokrój w półplasterki. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, zeszklij. Dodaj czosnek, chwilę smaż.
Dodaj pokrojoną cukinię. Smaż, aż warzywo zmięknie. Dodaj ugotowany i odcedzony makaron, wymieszaj. Dolej kilka łyżek wody z gotowania. Całość dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Posyp parmezanem.
Czas ok. 30 min; porcja – 290 kcal, cena 3,10 zł.Źródło: Świat kobiety