Do góry

Dania główne Przepis na:

Zielony Smok na gorąco

Zielony Smok na gorąco

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 3157

Szybkie danie :) Bardzo kaloryczne, ale warte grzechu :)

Składniki

  • pierś z kurczaka
  • Świeże brokuły
  • 2 łyżki majonezu
  • Sos słodko-pikantny TAO-TAO
  • 1 torebka fiksu do sałatki włoskiej lub greckiej
  • 1 ząbek czosnku
  • OLEJ, SÓL, PIEPRZ
  • 1 łyżka miodu dla aromatu - nie trzeba dodawać
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Brokuły ugotować, podzielić na różyczki. Pierś pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Gdy się ładnie zarumieni, dodać 3-4 łyżki sosu TAO-TAO. Dodać brokuły, szczyptę soli i łyżkę miodu. Gdy sos się ładnie skarmelizuje dodać sos i gotować tak jeszcze ok 2 min. Podawać na gorąco :)

  2. SOS: Do naczynia wlać 2 łyżki oleju, wsypać fiks - wymieszać. Dodać śmietanę i majonez, starty ząbek czosnku i szczyptę pieprzu. Jeśli sos wyjdzie b.gęsty dodać pół szklanki wody

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń