Do góry

Dodatki Przepis na:

Ziemmniaczane pyzy

Ziemmniaczane pyzy

Autor: Pobitegarybarbary

Przepisów i artykułów: 233 Ocena: 1786

Dodano: 17.11.2017

Odsłon: 7281

Najlepiej smakują polane sosem, w towarzystwie sztuki mięsa

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Ugotowane ziemniaki obierz i wystudź. Surowe ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce na małych oczkach. Dwa rodzaje ziemniaków połącz, dodaj mąkę i sól. Formuj średniej wielkości kulki. Gotuj w osolonym wrzątku przez ok. 8-10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bbb 21 listopada Z tego co pamiętam zawsze do gotowanych ziemniaków dodaje się surowe starte ale odciśnięte ziemniaki.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

87654321ja 21 listopada Przepis do bani. Nie dodaje się maki pszennej do pyzów. Nigdy przenigdy. Sam pan Makłowicz przekonał sie o tym na wizji w swoim programie. Tylko i wyłącznie mąka ziemniaczana i to wcale nie za dużo. Zalezy od ilości użytych ziemniaków.

13 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń