Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaczana rolada z szynką"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 109
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 246
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 89
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 109
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 246
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 89
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Składniki
Kapustę oczyść z wierzchnich liści, poszatkuj, wrzuć na osolony wrzątek i krótko obgotuj. Odlej na sicie, osącz. Boczek pokrój w kosteczkę. Obraną cebulę poszatkuj. Pokrój drobno szynkę.
Na rozgrzaną patelnię wrzuć boczek, wytop skwarki. Dodaj cebulę, przesmaż. Wsyp poszatkowaną kapustę oraz szynkę. Całość chwilę smaż razem, dopraw solą, pieprzem. Odstaw.
Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Dodaj jajko, mąkę oraz sól i gałkę muszkatołową do smaku. Zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na folii aluminiowej na duży prostokąt, posmaruj farszem, zroluj.
Zawiń w folię. Piecz 40 min w 160 st. Usuń folię i dopiekaj 15 min w 200 st.Źródło: Świat kobiety