Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaczana z kiełbasą"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 578
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 916
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 234
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 578
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 916
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 234
Składniki
Kiełbasę pokrój w plastry, cebulkę w piórka. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Kapustę poszatkuj na drobne kawałki. Ziemniaki gotuj 7 minut we wrzącej osolonej wodzie, odcedź, posyp papryką i tymiankiem, podsmaż na maśle, aż będą rumiane. W garnku rozgrzej olej i masło, podsmaż kiełbasę i cebulę.
Zalej kiełbasę i cebulę litrem wody, dodaj kapustę, gotuj całość 20 minut. Dodaj ziemniaki, gotuj, póki warzywa nie będą miękkie. Zupę przypraw pieprzem i solą.
Chlebki wydrąż. Do środka wlej zupę, podawaj gorącą.
Czas przygotowania: około godziny.