Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziemniaczane cudo

Ziemniaczane cudo

Autor: Wiolka81

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 169

Dodano: 22.03.2011

Odsłon: 4671

Tą potrawę robię zawsze na niedzielny obiad,ale tu jest wersja bezmięsna,szybko się robi,smakuje wyśmienicie,a co najważniejsze kiedy chcę pospać dłużej przygotowuję ją w sobotę,bo następnego dnia jest jeszcze pyszniejsze:)Doskonałe również na ciepłą kolacyjkę!

Składniki

  • 1kg.ziemniaków
  • 3cebule
  • 4marchewki
  • 0,5kg.pieczarek
  • 20dkg.fasolki szparagowej
  • koperek
  • wegeta,pieprz,papryka mielona
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy,kroimy w większą kostkę,marchewkę,pieczarki i cebulę czyścimy i kroimy w paski,fasolkę na połowę i wszysko wykładamy na blaszkę wysmarowaną olejem,doprawiamy i mięszamy wszystko,jeżeli wersja z mięsem to mięsko doprawiamy i kładziemy z boku ziemniaczków.

  2. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika(165/170 stopni)i pieczemy około godzinkę,aż warzywa zmiękną,a mięso będzie przesmażone.Dobrze jest w czasie pieczenia parę razy przemięszać potrawę.Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń