Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziemniaczane kluski z boczkiem i twarogiem

Ziemniaczane kluski z boczkiem i twarogiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3451

Dodano:

Odsłon: 2371

Smak mojego dzieciństwa przeniosłam do mojego rodzinnego domu. Najlepsze kluski na świecie.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Odciśnij na sitku z nadmiaru wody. Dodaj jajka, mąkę i szczyptę soli. Zagnieć ciasto. Uformuj wałek. Wyłóż na deskę. Przy użyciu noża tnij po skosie podłużne kluseczki. Gotuj w osolonym wrzątku ok.5 minut od momentu wypłynięcia. Umieść na sitku, żeby odciekły. Cebulę i kiełbasę pokrój w kostkę i zrumień na patelni. Pietruszkę posiekaj. Kluski posyp kiełbasą z cebulą. Wierzch pokryj pokruszonym twarogiem i natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń