Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ziemniaczane kotleciki z puszystym piree w środku otoczone chrupiącą skórką o lekko pikantnym smaku.
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 11
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 544
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 98
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1119
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 11
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 544
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 98
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1119
Składniki
Oczyszczone ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie do średniej miękkości.
Ugotowane ziemniaki przecedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Zimne ziemniaki obieramy i miksujemy blenderem lub przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Do ziemniaczanej masy dodajemy: ser, jajko, mąkę, natkę pietruszki, sól oraz pieprz i dokładnie wszystko razem mieszamy.
Z masy formujemy niezbyt duże i grube paluchy, a następnie każdy obtaczamy w bułce tartej.
Panierowane paluchy smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoto-brązowy kolor
Usmażone paluchy kładziemy na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Podajemy gorące . Smacznego!!!