Do góry

Przekąski Przepis na:

Ziemniaczane paluszki z serem

Ziemniaczane paluszki z serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 500

Dodano:

Odsłon: 10107

Trochę inna forma placków ziemniaczanych.

Składniki

  • kilka dużych ziemniaków
  • 1 średnia cebula
  • ząbek czosnku
  • 1 jajko
  • mąka, bułka tarta
  • ser żółty
  • sól, pieprz, olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać, zetrzeć na grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do ziemniaków. Dodać jajko, łyżkę mąki i trochę bułki tartej (ja zwykle daję na oko), wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Ser żółty pokroić w paski, mniej więcej 0,5 cm na 0,5 cm.

  2. Łyżką nabrać masy ziemniaczanej, przełożyć do ręki. Do środka dać pasek sera żółtego, dołożyć jeszcze trochę masy ziemniaczanej na wierz i uformować palucha. Obsypać bułką tartą i usmażyć na oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń