Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaczane puree z cebulką"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 190
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 422
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 455
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 190
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 422
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 455
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj. Włóż do lekko osolonego wrzątku, ugotuj. Odcedź, lekko ostudź.
Cebule obierz, pokrój na plas terki. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule. Dodaj do ziemniaków, dokładnie utłucz (możesz też przecisnąć przez praskę), dodając stopniowo mleko i masło (masa powinna być gładka). Przypraw do smaku solą, piep rzem i gałką muszkatołową.
<strong>Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 10, cena za porcję 0,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie