Do góry

Dodatki Przepis na:

Ziemniaczane purée z groszkiem

Ziemniaczane purée z groszkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 725 Ocena: 48429

Dodano:

Odsłon: 1199

Postanowiłam nieco zmodernizować tradycyjne purée ziemniaczane.

Składniki

  • ziemniaki 10 szt
  • groszek konserwowy 1/2 puszki
  • masło 1 łyżka
  • sól
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Gorące ziemniaki ubić razem z masłem i groszkiem konserwowym, tak aby powstała jednolita masa. Podawać jako dodatek do drugiego dania.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń