Do góry

Przekąski Przepis na:

Ziemniaczane róże otulone boczkiem.

Ziemniaczane róże otulone boczkiem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 625 Ocena: 11534

Dodano:

Odsłon: 316

Imprezowa przekąska ,ale nie tylko tak przygotowane różyczki ze smakiem zjecie na kolację lub śniadanie.Serdecznie polecam wypróbować:)

Składniki

  • boczek wędzony 5 podłużnych cieńkich plastrów
  • ziemniaki surowe 3-4 szt
  • pieprz i sól
  • zielenina
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać i pokroić na cieniutkie plasterki.
    Na plaster boczku ułożyć plasterki ziemniaków by zachodziły na siebie.

    Zwinąć boczek w roladkę wraz z ziemniakami,jeśli jakiś plasterek nam wyjdzie,to nie ma problemu,pózniej go włożymy do zwiniętej różyczki.

    Tak zwinięte różyczki włożyć do blaszki na mufinki.
    Dać do nagrzanego piekarnika do 180st.i zapiekać do zezłocenia ziemniaków.
    Gotowe różyczki przenieść do papierowych mufinek.
    Posypać pieprzem ,solą i udekorować zieleniną.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (36)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń