Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziemniaczane szaszłyki"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 93
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 561
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 93
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 561
Składniki
Młode ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą, zalej wrzątkiem. Gotuj z dodatkiem soli około 15 min. Odlej, przestudź, przekrój na połówki. Filet z łososia opłucz, pokrój w kostkę.
Olej utrzyj z łyżeczką curry. Dodaj po szczypcie suszonego tymianku oraz rozmarynu. Marynatę dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Włóż ziemniaki i łososia, odstaw na 30 min. Nadziej na patyczki. Grilluj 20 min.
porcji, czas ok. 45 min; porcja – 310 kcal, cena 4 zł.Źródło: Świat kobiety