Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaczane wachlarze zamiast frytek"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 298
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 127
Polecam.
Odsłon: 168
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2964
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2819
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 298
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 127
Polecam.
Odsłon: 168
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2964
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2819
Składniki
Ziemniaki wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, wrzuć na osolony wrzątek i obgotuj w mundurkach (ok. 10 minut). Odlej, pozostaw do ostudzenia i osuszenia.
Ponacinaj ziemniaki ostrym nożem tak, by powstały wachlarze. Boczek oraz żółty ser pokrój w nieduże cienkie plasterki. Powkładaj w nacięcia w ziemniakach.
Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Poukładaj ziemniaki. Obłóż je wiórkami zimnego masła. Na koniec ziemniaki oprósz starannie solą i czarnym pieprzem.
Blachę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz ziemniaki na złoty kolor 10-15 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia obłóż je umytymi i osuszonymi gałązkami tymianku (lub oprósz suszonymi ziołami).
Podawaj z dowolnym dipem, np. ziołowym lub czosnkowym, przygotowanym na bazie śmietany lub jogurtu.Źródło: Świat kobiety