Do góry

Desery Przepis na:

Ziemniaczki

Ziemniaczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 535 Ocena: 16512

Dodano:

Odsłon: 1224

Smak mojego dzieciństwa czyli kruszone herbatniki z masłem i kakaem, obtoczone w kokosie. Pycha !!!

Składniki

  • 1/2 kostki masła
  • 2-3 łyżki kakao
  • 2 paczki herbatników
  • 2/3 szklanki cukru pudru
  • kilka kropli olejku migdałowego
  • garść wiórek kokosowych
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Herbatniki kruszymy na miazgę (najlepiej w grubym worku za pomocą wałka). Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Do maślanego puchu dodajemy pokruszone herbatniki razem z kakaem i olejkiem migdałowym.

  2. Wszystko razem dokładnie ucieramy i odkładamy w chłodne miejsce na około jedną godzinę.

  3. Kiedy masa nam lekko z twardnieje wówczas formujemy niewielkie kulki, które obtaczamy w wiórkach kokosowych.

  4. Ulepione i obtoczone kulki wstawiamy na około 1-2 godzin do lodówki. Smacznego !!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 marca 2018 Ziemniaczki są super :)
Jak zaglądamy do cukierni, to wszyscy wybierają cuda niewidy, a ja właśnie te wspomniane xD
Trzy takie o różnych smakach i mam dość na resztę dnia ;)
Takie domowe, są pewnie jeszcze lepsze :D
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń