Do góry

Przekąski Przepis na:

Ziemniaczki na hiszpańską nutę.

Ziemniaczki na hiszpańską nutę.

Autor: Christopher

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 158

Dodano: 16.11.2012

Odsłon: 2475

Ziemniaczane tapas czy kartofelki fingerfood to mała ,smaczna przekąska.

Składniki

  • ziemniaki małe, 8 szt
  • papryka, 1 szt.
  • ser mozzarella lub pleśniowy ( zależy od nastroju), 10 dkg
  • oliwki czarne, 16 szt
  • oliwa z oliwek, sól, pieprz, ząbek czosnku
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować w całości. Pilnować ,by się nie rozgotowały. Każdy przekroić na pół, posmarować oliwą z wyciśniętym czosnkiem, posypać solą i pieprzem. Mogą być zioła. Pozostawić na 30 min.

  2. Paprykę pokroić na kawałki stosowne do ziemniaka i grillować na patelni. Na każda połówkę ziemniaka położyć kawałek sera, następnie paprykę i oliwkę. Łączymy wykałaczką i opiekamy w piekarniku w temp.200stop.,aż ser zacznie się topić. Możemy podać sos czosnkowy lub ajwar.

  3. PS. Jeżeli zaserwujemy jeszcze kawałek mięska i miskę sałaty to mamy elegancki obiadek. Smaczności!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Joanna115 16 sierpnia 2014 bardzo apetyczny przepis, a wszystkie pozostałe, zaprezentowane przez Ciebie potrawy są bardzo ładnie i elegancko podane :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń