Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaczane tapas czy kartofelki fingerfood to mała ,smaczna przekąska.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Ziemniaki ugotować w całości. Pilnować ,by się nie rozgotowały. Każdy przekroić na pół, posmarować oliwą z wyciśniętym czosnkiem, posypać solą i pieprzem. Mogą być zioła. Pozostawić na 30 min.
Paprykę pokroić na kawałki stosowne do ziemniaka i grillować na patelni. Na każda połówkę ziemniaka położyć kawałek sera, następnie paprykę i oliwkę. Łączymy wykałaczką i opiekamy w piekarniku w temp.200stop.,aż ser zacznie się topić. Możemy podać sos czosnkowy lub ajwar.
PS. Jeżeli zaserwujemy jeszcze kawałek mięska i miskę sałaty to mamy elegancki obiadek. Smaczności!