Do góry

Przekąski Przepis na:

ziemniaczki z czosnkiem i śmietaną

ziemniaczki z czosnkiem i śmietaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 93

Dodano:

Odsłon: 31396

Pasują jako dodatek do dań z grilla

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ziemniaki obrać i pokroić w talarki, cebule pokroić w piórka a wędlinę w kostkę. wszystko razem wymieszać ze śmietaną i przyprawami. włożyć do żaroodpornego naczynia i zapiekać w piekarniku od czasu do czasu przemieszać. gdy ziemniaki będą już prawie miękkie posypać startym żółtym serem i jeszcze chwile zapiec. Można podawać z mięsem grillowym lub z samą surówka z sałaty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń