Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziemniaczki z ziołami i śmietanowym sosem"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 69
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 75
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 69
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 75
Składniki
Wyszorowane i osuszone ziemniaki pokrój wzdłuż na ćwiartki i upiecz według przepisu po lewej stronie. Przygotuj sos. 1/4 l kwaśnej śmietany rozmieszaj z około 1/2 szklanki mleka (lub 1/2 l jogurtu naturalnego) dopraw do smaku solą, pieprzem, sokiem cytrynowym i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Zwolennicy wyrazistych smaków mogą dodać jeszcze szczyptę mielonej ostrej papryki. Do sosu można też wmieszać część posiekanego kopru.
30 minut, Porcja 230 kcal, Koszt porcji ok. 2 zł, Przepis dla 6 osóbŹródło: Kobieta i życie