Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, ale niezwykle smaczne i szybkie danie, inspirowane wloska kuchnia i nie tylko...
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 149
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 149
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Składniki
Ziemniaki ugotowac w mundurkach, obrac i pokroic w plastry. Ulozyc na blasze do pieczenia, doprawic sola i pieprzem. Posmarowac kazdy plaster pomidorowym pesto*, nalozyc plsterek salami, pomidora, listek bazylii i plaster mozzarelli. Piec ok. 20 min. w temp. 200°C * przepis na domowe pesto: https://smaker.pl/przepis-pesto-rosso-all-arrabbiata,107526.html
Ogórka i morele pokroic w kostki, cebule i ziola drobno posiekac. Wszystko razem wymieszac, doprawic i odstawic na ok. godzine, aby sie "przegryzlo".
Ziemniaki podawac z salsa.