Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaki faszerowane cukinią, pomidorami i oliwkami"
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 39
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 108
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 39
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 108
Składniki
Pomidora sparz, obierz i pokrój w drobną kostkę razem z umytą cukinią. Przygotowane warzywa wymieszaj z posiekanymi zielonymi oliwkami, po czym polej je olejem i dopraw solą oraz pieprzem.
Ziemniaki wyszoruj (nie obieraj ze skórki), odkrój wierzch i delikatnie wydrąż środki. Wnętrze wysmaruj masłem, a następnie wypełnij farszem. Zawiń je w folię aluminiową i ułóż na blasze.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około godzinę. Gotowe danie udekoruj posiekanymi listkami bazylii i oregano oraz gałązką koperku.Źródło: Kurier TV