Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaki faszerowane fetą i ziołami"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1050
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 97
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1050
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 97
Składniki
Ziemniaki wyszoruj miękką szczoteczką. Zalej wrzątkiem, posól i gotuj około 20 minut. Odlej, odstaw do wystygnięcia.
Każdy z ziemniaków owiń boczkiem i folią aluminiową. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około godzinę.
W tym czasie posiekaj zioła. Wymieszaj z pokrojonymi w kosteczkę pomidorami i fetą oraz czarnuszką.
Upieczone ziemniaki natnij na krzyż, po czym napełnij przygotowanym farszem. Podawaj np. z kuflem zimnego piwa.
Czas: 70 min. 1 porcja = 380 kcalŹródło: Kurier TV