Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziemniaki faszerowane pomidorami i papryką

Ziemniaki faszerowane pomidorami i papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 261

Dodano:

Odsłon: 5730

Tanie i bardzo pożywne danie, dobrze skomponowało się z domowym sosem tatarskim, tudzież ketchupem. zapraszam na bloga

Składniki

  • 6 dużych ziemniaków
  • 2 jajka
  • 20 dag startego żółtego sera
  • 1 łyżeczki tartej bułki
  • 2 duże pomidory pokrojone w kostkę
  • 1 mała papryka pokrojona w kostkę
  • pół pęczka posiekanej natki pietruszki
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Każdego ziemniaka oddzielnie zawinąć w folię aluminiową i piec przez 90 min. w temperaturze 205 stopni. Po tym czasie, ziemniaki wyjąć z piekarnika, z każdego odkroić z góry ok. 0,5-cm plaster, wykroić delikatnie miąższ, uważać, żeby nie uszkodzić skórki. Miąższ zemleć w maszynce na puree. Dodać pozostałe składniki, oprócz bułki tartej i dobrze wymieszać (najlepiej ręką). Ziemniaki nafaszerować masą, posypać bułka tarta. Zapiekać w takiej samej temperaturze na złoty kolor. Gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

maluszekk 17 maja 2013 Smacznie się zapowiadają. Zabieram do książki. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń