Do góry

Przekąski Przepis na:

Ziemniaki lwowskie

Ziemniaki lwowskie

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1620

Dodano: 26.02.2009

Odsłon: 2561

Znakomity dodatek do pieczeni wieprzowych i baranich.

Składniki

  • male, ronej wielkosci ziemniaki, 1 kg
  • sok z cebuli, 1 szklanka
  • maslo, 3 lyzki
  • szczypiorek, 3 lyzki
  • sol, pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W plaskim rondlu rozgrzac maslo, wrzucic obrane ziemniaki, potrzasac rondlem tak aby ziemniaki zostaly pokryte warstwa masla, chwile smazyc na malym ogniu.

  2. Posypac ziemniaki sola i pieprzem, zalac sokiem z cebuli. Wstawic do nagrzanego piekarnika na okolo godzine, potrzasajac rondlem od czasu do czasu. Przed podaniem posypac szczypiorkiem. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń