Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziemniaki na patyku

Ziemniaki na patyku

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5016

Dodano:

Odsłon: 3

Wypróbowany przepis na "Ziemniaki na patyku"

Składniki

  • 60 dag małych ziemniaków
  • 15 dag wędzonego boczku
  • po 2 czerwone i białe cebule
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • jogurt bałkański
  • 3 ząbki czosnku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki wyszoruj i gotuj w osolonej wodzie. Odlej, wystudź i pokrój na ćwiartki. Połowę z nich owiń boczkiem.

  2. Cebule obierz, pokrój w ósemki.

  3. Wszystkie nadziej kolejno na patyczki do szaszłyków (ziemniak z boczkiem, biała cebula, ziemniak bez boczku, czerwona cebula).

  4. Oprósz całość solą oraz pieprzem i posmaruj olejem. Grilluj około 10 minut.

  5. Podawaj z jogurtem wymieszanym z czosnkiem i solą.

  6. Grzegorz Rybkowski z Wistkitek

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń