Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaki na patyku"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 205
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 205
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Ziemniaki wyszoruj i gotuj w osolonej wodzie. Odlej, wystudź i pokrój na ćwiartki. Połowę z nich owiń boczkiem.
Cebule obierz, pokrój w ósemki.
Wszystkie nadziej kolejno na patyczki do szaszłyków (ziemniak z boczkiem, biała cebula, ziemniak bez boczku, czerwona cebula).
Oprósz całość solą oraz pieprzem i posmaruj olejem. Grilluj około 10 minut.
Podawaj z jogurtem wymieszanym z czosnkiem i solą.
<strong>Grzegorz Rybkowski z Wistkitek</strong>Źródło: Super TV