Do góry

Przekąski Przepis na:

Ziemniaki panierowane

Ziemniaki panierowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 210

Dodano:

Odsłon: 12995

Szybkie, pyszne, tanie. Wspaniale wygląda, ale i smakuje.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki podobnej wielkości obieramy. Jeśli ziemniaki są duże to kroimy je na pół lub nawet na ćwiartki.

  2. Gotujemy je na pół miękko. Czekamy aż wystygną i przyprawiamy ulubionymi przyprawami (polecam: bazylie, majeranek, czosnek w proszku).

  3. Panierujemy oraz pieczemy w frytkownicy lub na patelni w oleju. (WRZUCAMY DO ROZGRZANEGO OLEJU). Około 4 minuty.

  4. Ziemniaczki można podawać z prawie wszystkim. Pyszne są z sosem czosnkowym lub po prostu same.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ania92 28 lutego 2017 Takie proste, a jakie smaczne :) Ziemniaki są bardzo uniwersalne, pasują do wielu dań

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Manuela73 19 sierpnia 2010 Bardzo ciekawy i smakowity pomysł na ziemniaczki!!!

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń