Do góry

Dodatki Przepis na:

Ziemniaki pieczone faszerowane

Ziemniaki pieczone faszerowane

Autor: KulinarnaChwila

Przepisów i artykułów: 75 Ocena: 366

Dodano: 23.01.2018

Odsłon: 392

Kiedy znudziły się Wam tradycyjne ziemniaki proponuję faszerowane to świetne danie na co dzień, jak i na bardziej wystawne przyjęcie.

Składniki

  • 6 większych ziemniaków
  • 20 dag pieczarek
  • 15 dag sera żółtego
  • Pieprz
  • Sól
  • Cebula biała
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach

  2. 2. Po ugotowaniu obieramy, kroimy na pół i łyżką wydrążamy część miąższu aby powstały miseczki.

  3. 3. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni na rozgrzanym oleju.
    4. Do cebuli dodajmy pokrojone pieczarki, przyprawiamy pieprzem oraz solą.

  4. 5. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    6. Pieczarki mieszamy z serem.

  5. 7. Ziemniaki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i solimy.

  6. 8. Miseczki napełniamy farszem.

  7. 9. Zapiekamy 30 minut w 180˚C.
    10. Ziemniaki gotowe.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 23 stycznia Do tego schabu z poprzedniego przepisu będą w sam raz ;) Supcio :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń