Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki pieczone faszerowane, wystarczy ugotować ziemniaki i zmieszać ze sobą kilka składników, zapiekanie trwa około 10 minut i pyszne łódeczki gotowe.
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 113
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 113
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach. Ostudzić, przekroić na połowy i wydrążyć miąższ z środka pozostawiając nie cały centymetr i skórkę. Następnie wyłożyć ścianki wewnętrzne ziemniaka boczkiem na każdego ziemniak 2 plasterki. Następnie wsypujemy odrobinę startego sera żółtego, posiekany szczypiorek i posiekaną paprykę. Przyszedł czas na wlanie jajka do każdej łódeczki, po wierzchu posypujemy szczypiorkiem, papryką i serem. Łódeczki układamy na kratce od rusztu piekarnika i stabilizujemy opierając o kolejną łódeczkę aby się nie wywróciły. Pieczemy w piekarniku w 200 stopniach góra dół przez ok 10-15 minut. Po wyciągnięciu na każdą łódeczkę dodać odrobinę masła. Gotowe !!! Smacznego !!!