Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziemniaki po węgiersku.

Ziemniaki po węgiersku.

Autor: gola2

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 450

Dodano: 02.03.2010

Odsłon: 13679

Jest to pikantne i pożywne danie jednogarnkowe , które z powodzeniem może zastąpić cały posiłek .

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować w mundurkach 10- 12 minut w osolonej wodzie . Rozgrzać smalec w dużym garnku . Wrzucić drobno pokrojony boczek, dobrze podsmażyć. Dodać pokrojoną w krążki cebulę i posiekany czosnek,zeszklić.Posypać papryką . Wlać szklankę rosołu , zagotować całość .Włożyć obrane i pokrojone w kostkę lub plastry ziemniaki , pokrojoną paprykę i dusić 10 min. Następnie wrzucić pokrojoną w plasterki lub kostkę kiełbasę, obrane i pokrojone w ósemki pomidory. Dodać 3 łyżki ketchupu , doprawić pieprzem i solą do smaku. Gotować jeszcze 15 min. na małym ogniu. SMACZNEGO !!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 04 marca 2010 bardzo apetyczne i na dodatek z ziemniakami - moje ulubione , trzeba tego cudeńka skosztować :)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń