Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Codziennie te same gotowane ziemniaki a przecież można dodać tylko trochę innych składników i wyjdzie nam pyszny dodatek do mięsa, proponuję w sosie bolognese, nie tylko on nadaje się do pizzy, sami się przekonajcie ;)
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 34
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 99
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 302
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 34
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 99
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 302
Składniki
1. Ziemniaki obieramy i nacinamy .
2. Układamy w naczyniu żaroodpornym, solimy. 3. Każdy ziemniak polewamy odrobiną oleju. 4. Zapiekamy 50 minut w 180˚C.
5. Po tym czasie w przerwy ziemniaków wkładamy po małym kawałku sera.
6. Smarujemy sosem bolognese.
7. Robimy sos beszamel: 2 Łyżki masła rozpuszczamy.
8. Dodajemy 2 łyżki mąki tak aby nie powstały grudki.
9. Dolewamy mleko mieszając.
10. Doprawiamy pieprzem, solą oraz gałką.
11. Gotowym sosem polewamy na sos bolognese.
12. Na wierzch układamy plastry żółtego sera. 13. Zapiekamy do chwili rozpuszczenia sera.
14. Szczypiorek oraz paprykę drobno kroimy. 15. Przed podaniem posypujemy zapiekane ziemniaki.
16. Ziemniaczki gotowe. 17. Smacznego.