Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaki szpinakowe z czosnkiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Ziemniaki dokładnie wyszoruj. Włóż do lekko osolonego wrzątku, ugotuj. Odcedź, lekko ostudź.
Szpinak rozmroź na sicie. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Masło stop na patelni, włóż szpinak i czosnek, oprósz solą i pieprzem, wymieszaj.
Duś 5 minut na małym ogniu. Dodaj pokrojony serek topiony, smaż na małym ogniu mieszając, aż się rozpuści.
Ziemniaki rozetnij na krzyż, na środek ułóż po łyżce szpinaku. Oprósz świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
<strong>Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie