Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły nam sie zwykłe z wody, to warto spróbować. Są aromatyczne, rozpływają się w ustach. Moża zrobić podwójną porcje i wykorzystać na sałatkę ziemniaczaną dodając ogórki i podsmażony boczuś.
Smak wiosny!
Odsłon: 680
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 655
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 34
Smak wiosny!
Odsłon: 680
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 655
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 34
Składniki
Cebulę w płplasterkach przesmażamy na złoto. Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry ok 0,5 cm.
W naczyniu żaroodpornym układamy ziemniaki, solimy, dodajemy przyprawę, wykładamy pól porcji cebuli, znów ziemniaki z przyprawami i cebula. Całość zapiekamy pod przykryciem lub folią aluminiowa ok 1-1,5 h w zależności od ziemniaków. Pachną cudownie jak się pieką.