Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaki w mundurkach"
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 24
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2236
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 248
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1568
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 24
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2236
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 248
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1568
Składniki
Ziemniaki wyszoruj, ugotuj do miękkości (ok. 20 minut). Odlej, ostudź. Papryki opłucz, oczyść z nasion, miąższ posiekaj. Przeciśnij przez praskę 1-2 ząbki czosnku.
Do miseczki przełóż twarożek. Ser pleśniowy rozdrobnij. Połącz starannie z twarożkiem. Dodaj 1-2 łyżki śmietany oraz czosnek, wymieszaj. Kilka gałązek ziół opłucz i posiekaj. Dodaj do farszu. Całość wymieszaj, dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Przygotuj 6 kawałków folii aluminiowej, ułóż na nich ugotowane ziemniaki, owiń starannie. Grilluj około 20 minut, co pewien czas obracając. Gotowe ziemniaki odwiń z folii, porozcinaj. Do środka nakładaj serek i kawałki papryki.
czas ok. 50 min; porcja – 160 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety