Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziemniaki z farszem szpinakowo-pieczarkowym

Ziemniaki z farszem szpinakowo-pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 244 Ocena: 3183

Dodano:

Odsłon: 383

kolejne, pyszne, bezmięsne danie

Składniki

  • ziemniaki dość spore, w miarę jednakowe 12 szt
  • szpinak 2 garści
  • pieczarki ok 40 dag
  • cebula 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • serek śmietankowy 2 łyżki
  • olej
  • sól, pieprz, jarzynka
  • ewntualnie tarty żółty ser
  • przyprawa do ziemniaków
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. ziemniaki obrać, przekroić wzdłuż na pół, ugotować w osolonej wodzie na półmiękko, przestudzić, łyżeczką wybrać środki, pozostawiając jak najcieńsze ścianki,
    2. szpinak umyć, posiekać, na oleju podsmażyć drobno pokrojoną cebulę i czosnek, dodać szpinak, dusić do miękkości, dodać serek, wymieszać, doprawić,
    3. pieczarki drobniutko pokroić, poddusić na oleju, wymieszać ze szpinakiem oraz rozgniecionym widelcem wydrążonym miąższem ziemniaków, doprawić finalnie,
    4. połówki ziemniaków posypać przyprawą do ziemniaków, napełnić farszem, wstawić do nagrzanego piekarnika na 30 min, kto nie liczy kalorii może posypać tartym serem,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń