Do góry

Przekąski Przepis na:

Ziemniaki z pesto

Ziemniaki z pesto

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 848

Dodano:

Odsłon: 7626

Więcej na profilu.

Składniki

  • małe młode ziemniaki, 1 kg
  • świeża bazylia, 70 dag
  • orzeszki pini, 2 łyżki
  • czosnek, 3 ząbki
  • oliwa z oliwek, 100 ml
  • tarty parmezan, 75 dag
  • sól i pieprz, do smaku
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Odlać wodę i trzymać w cieple. W tym czasie bazylię, orzeszki pinii, roztarty czosnek, sól i pieprz umieścić w mikserze. Miksować około 30 sekund na puree.

  2. Stopniowo wlewać oliwę z oliwek, aż powstanie gładka pasta. Mieszankę wymieszać z tartym parmezanem. Ziemniaki obrać ze skórek. Przełożyć do większej miski , polać pesto i delikatnie wymieszać. Udekorować świeżą bazylią i natychmiast podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ania92 28 lutego 2017 Ciekawy przepis, dodaje do ulubionych. Jak pojawią się młode ziemniaczki to na pewno spróbuję :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń