Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój mąż, jak większość facetów, lubi przede wszystkim mięsko. Ale jak spróbował moich ziemniaczków z “zieleniną” stwierdził że to jedyna forma pod jaką może zjeść rukolę. I nawet mu bardzo smakuje :)
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34519
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34519
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Ziemniaczki myjemy i gotujemy w mundurkach. Odcedzamy,kroimy na pół (lub zostawiamy całe), posypujemy solą, pieprzem i kurkumą. Polewamy 50 ml oliwy, delikatnie mieszamy i pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Umytą i osuszoną rukolę miksujemy na gładko razem z pozostałą oliwą, płatkami migdałowymi i pokrojonym żółtym serem. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy z upieczonymi ziemniaczkami.