Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziemniaki z wędzonym boczkiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Ziemniaki szorujemy szczoteczką i gotujemy w osolonej wodzie. Gdy ostygną, układamy w natłuszczonym oliwą naczyniu żaroodpornym.
Boczek wysmażamy na chrupko na patelni, zdejmujemy. Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Wrzucamy na wytopiony z boczku tłuszcz i szklimy.
Cebulę wykładamy na doprawione solą i pieprzem ziemniaki. Posypujemy żółtym serem, na wierzchu układamy wysmażony boczek.
Zapiekamy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200oC.Źródło: Rewia