Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaki zapiekane w mundurkach"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 12
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 25
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 280
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 12
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 25
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 280
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Umyj ziemniaki, dokładnie osusz i zawiń w folię aluminiową. Nakłuj widelcem w kilku miejscach i wstaw do piekarnika na 50 minut. Zioła posiekaj. Opłucz pomidory z oleju, posiekaj drobno i wymieszaj z ziołami. Dopraw solą i pieprzem. Utrzyj serek śmietankowy z gorgonzolą i parmezanem na gładką masę, a następnie dodaj pomidory z ziołami.
Upieczone ziemniaki odwiń z folii i wykonaj 3-4 cm nacięcia w każdym. Wydrąż w ziemniakach niewielkie otwory i wymieszaj wydrążony miąższ z masą serowo-pomidorową. Napełnij otwory nadzieniem i wstaw ziemniaki do piekarnika na 5 minut aż ser zacznie się rozpuszczać.
Czas przygotowania: 60 minut. Poziom: trudny.Źródło: TV14