Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziemniaki zapiekane z cukinią i pomidorami

Ziemniaki zapiekane z cukinią i pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 158 Ocena: 511

Dodano:

Odsłon: 297

Młode ziemniaki zapiekane z pomidorkami koktajlowymi i cukinią z dodatkiem czosnku są bardzo smaczne i aromatyczne.

Składniki

  • ziemniaki 70 dag
  • cukinie małe 1 szt
  • pomidorki koktajlowe 20-25 dag
  • czosnek 1 ząbek
  • oliwa 3-4 łyżki
  • sól, pieprz, papryka słodka mielona, oregano świeże do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z oliwą. Ziemniaki obrać i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić. Wsypać do naczynia żaroodpornego, oprószyć pieprzem i mieloną papryką.

  2. Cukinię ze skórką pokroić w kostkę, dodać do ziemniaków.

  3. Wsypać umyte pomidorki koktajlowe. Skropić oliwą z czosnkiem, wymieszać.

  4. Włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 20 minut. Przed podaniem posypać świeżym oregano.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń