Do góry

Przekąski Przepis na:

Ziemniaki zapiekane z fetą

Ziemniaki zapiekane z fetą

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 1868 Ocena: 8693

Dodano: 30.11.2017

Odsłon: 6655

Wspaniała przekąska na ostatki.

Składniki

  • Ziemniaki 4 szt. (duże)
  • Ser feta 15 dag
  • Czosnek 1-2 ząbki
  • Cebula biała 1 szt.
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Koperek 1 pęczek
  • Natka pietruszki 1 pęczek
  • Przyprawa maggi do smaku
  • Masło do formy
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
    Ziemniaki ze skórką dobrze wyszorować, ugotować je w mundurkach w posolonej wodzie, po czym przekroić na pół i wydrążyć miąższ. Ser rozgnieść widelcem, dodać wydrążone ziemniaki, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, zmiażdżony czosnek i posiekaną zieleninę i dokładnie wymieszać. Następnie połówki ziemniaków napełnić przygotowanym farszem, przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego obficie masłem, pokropić od góry przyprawą maggi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekać do zrumienienia (jest to około 15-20 minut).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 30 listopada 2017 O ja! Pycha <3 Zaraz pewnie zostaniesz pojechana za popularną przyprawę, ale ja ją ubóstwiam <3 Przepis bardzo trafia w moje kubki smakowe <3

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń