Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zimna lemoniada"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 12
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 25
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 280
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 12
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 25
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 280
Składniki
Porzeczki opłucz do kładnie pod bieżącą wodą, osącz na sicie. Za pomocą widelca oddziel gronka od szypułek. Obrane owoce wsyp do garnka, zalej 250 ml zimnej wody. Wsyp szklankę cukru. Gotuj całość na małym ogniu pod przykryciem 10 min.
Gdy owoce będą miękkie, zdejmij garnek z ognia. Masę wystudź, przetrzyj przez gęste sitko. Syrop rozlewaj do szklanek. Dopełnij wodą mineralną, sokiem z cytryny do smaku oraz pokruszonym lodem.
Czas ok. 30 min; porcja – 150 kcal, cena 1,30 zł.Źródło: Świat kobiety