Do góry

Przekąski Przepis na:

zimne nóżki

zimne nóżki

Autor: anetas197601

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7127

Dodano: 02.01.2013

Odsłon: 7436

prawdziwa galareta wieprzowa mojej mamy :)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Nogi i golonkę umyć i ugotować do miękkości (ja gotuję w szybkowarze ok 1,5 godziny). Ugotowane mięso wyciągnąć z wody i opłukać w zimnej wodzie. Wywar spod mięsa przecedzić do garnka, w którym będzie gotowana. Do wywaru dodać pietruszkę, seler a marchewkę pokroić w talarki i też dodać, przyprawić do smaku i gotować.

  2. Mięso obrać i pokroić na małe kawałki, dodać do wywaru i razem pogotować ok 15-20 min. Z galarety wyjąć pietruszkę i seler. Nalewać do salaterek razem z marchewką, gdy przestygnie włożyć do lodówki. Przed podaniem z zastygniętej galarety zbieram z wierzchu osiadły tłuszcz. Ja galaretę jem z octem. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetas197601 03 stycznia 2013 Nora ja nie daję żelatyny bo ona od tych nóżek i golonki jest wystarczająco trwała :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nora 03 stycznia 2013 Cześć anetas197601 , a zelatyny ile???? pozdrawiam nora

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nora 03 stycznia 2013 anetas197601 , a zelatyna jest potrzebna ?nora

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 03 stycznia 2013 ona jest dobra w swojej prostocie, również pozdrawiam :))

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 03 stycznia 2013 Masz rację, ta galareta jest prawdziwa, bez żadnych innych, niepotrzebnych dodatków. Pozdrawiam.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń